TOP-SYSTEM: TWO-BIN


Het TWO-BIN Systeem is een logistiek voorraad systeem afgeleid van het Kanban systeem. De oorsprong van dit systeem ligt in het Japan van de jaren '50 bij 's werelds grootste autofabrikant: Toyota. Het Kanban systeem is een van de methoden om Just-In-Time (JIT) productie te bereiken en leent zich daardoor perfect voor lean manufacturing. Het doel van deze JIT productie is het perfect combineren van product, timing en hoeveelheid. Oftewel, produceren met enkel datgene wat nodig is, op het tijdstip wanneer het nodig is en met het aantal dat nodig is. Dit betekent in de praktijk dat er continu geproduceerd kan worden met duizenden verschillende soorten producten zonder dat hiervoor grote bulkvoorraden aangelegd hoeven te worden. Ferrofast past dit systeem toe op het gebied van bevestigingstechniek: het TOP-SYSTEM.


Het belangrijkste voordeel dat het TOP-SYSTEM met zich meebrengt is de geborgen productie. Door de Just-In-Time leveringen is er altijd voldoende voorraad aanwezig om de productie aan de gang te houden. Verder kan er efficiënter gewerkt worden met mogelijke kostenbesparingen op het gebied van: inkoop, opslag, personeel, logistiek en beheersing. Verder heeft u altijd inzicht in uw verbruik en wordt uw afvalstroom kleiner doordat er geen verpakkingsmateriaal nodig is.

Doordat het TWO-BIN systeem een pullproductiesysteem is, kunnen de JIT voordelen gegarandeerd worden. Er worden binnen uw organisatie rekken opgebouwd waarin twee bakken van ieder product komen te staan. Deze rekken kunnen zo geplaatst worden dat ze aansluiten per productielijn of werkplek, of er kan gekozen worden voor een centrale locatie. Beide mogelijkheden hebben zo hun voordelen. Op deze locaties bevinden zich enkel de producten die gebruikt worden binnen het deel van het productieproces waar het rek zich bevindt. Hierdoor wordt voorkomen dat een product op meerdere locaties binnen uw organisatie onnodig op voorraad ligt en wordt de afstand tussen product en productielijn tot een minimum beperkt. De producten liggen in twee bakken waarbij de voorste als grijpvoorraad figureert en de achterste als reservevoorraad. De voorraad van deze bakken wordt bepaald op basis van historie en prognoses op behoefte (week/maand), productwaarde, leverfrequentie en afnamespreiding waarbij de inhoud van beide bakken een continue productie garandeert.

Om het proces van het plaatsen van de bakken zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen werkt Ferro Fast met een overzichtelijk locatie systeem waarbij de bak snel gevonden kan worden. Dit geeft voordelen voor zowel uw medewerkers, als voor de medewerker van Ferro Fast omdat er dan zonder enige productkennis snel het juiste product gevonden kan worden.

Het TWO-BIN systeem is beschikbaar in de vormen
TOP-SYSTEM Starter,
TOP-SYSTEM Plus en TOP-SYSTEM RFID.
 


Conceptuele weergave van het TWO-BIN proces:

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!